Naslovna » Tag Arhive: saradnju

Tag Arhive: saradnju

Fico izrazio poseban interes za saradnju na planu energetike

Ivanić i Fico Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sastao se s premijerom Slovačke Republike Robertom Ficom. Premijer Fico je pozdravio stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. Posebno je istakao da je Slovačka prošla sve faze reformi tokom procesa pristupanja Evropskoj uniji te je izrazio spremnost da svoja iskustva ... Opširnije »

Tunel “1. mart” u prometu polovinom avgusta

Tunel 1. mart jedan je od najzahtjevnijih radova na koridoru 5C Tunel “1. mart” na koridoru 5C bit će pušten u promet polovinom avgusta, javlja bh. novinska agencija Patria. Iz državne kompanije Autoceste Federacije BiH potvrdili su kako se trenutno obavlja testiranje sigurnosne opreme u tunelu, nakon čega će on biti pušten u promet, a to je za oko 15 ... Opširnije »

Intenzivirati saradnju na stvaranju preduvjeta za realizaciju projekta Južni tok

Boris Tučić Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić sastao se danas u svom kabinetu sa zamjenikom predsjednika Uprave "Gazproma“ Aleksandrom Medvedevim.  Centralna tema sastanka odnosila se na projekt izgradnje Južnog toka, saopćeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.  Obje strane su okarakterisale ovaj projekt kao projekt od interesa, te su zaključile da je potrebno intezivirati ... Opširnije »

Manchester United i Nike prekinuli saradnju

“Uvjeti koji su ponuđeni za produženje ugovora nisu predstavljali dobru vrijednost za Nikeove dioničare. Veselimo se uspješnoj posljednjoj sezoni u klubu”, stoji između ostaloga u Nikeovom saopštenju. Vjeruje se da će sljedeće sezone na Old Traffordu Nike zamijeniti Adidas ili Warrior. Podsjećamo, iza Manchester Uniteda je slaba premierligaška sezona u kojoj su zauzeli tek sedmo mjesto na tabeli, te se ... Opširnije »

Poziv na saradnju građevinskim firmama

Foto: Ilustracija Predsjedavajući Grupe prijateljstva kuvajtske Skupštine Saud Neshmi Al Houraiji rekao je u razgovoru sa predstavnicima parlamenta BiH da Kuvajt ima velike projekte u kojima treba učestvovati u BiH, te pozvao građevinske firme da se uključe u izgradnju 100.000 kuća za kuvajtske porodice, što je posao vrijedan 35 milijardi KM. Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić ... Opširnije »

Poboljšati saradnju Mađarske i BiH te povećati izvoz robe u Mađarsku

Ahmet Egrlić Privredna komora Mađarske, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Republike Srpske, organizirali su dvodnevne Poslovne susrete privrednika iz Republike Mađarske i Bosne i Hercegovine. Poslovni forum i B2B susreti održavaju se danas u Sarajevu u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, dok su za sutra planirani  u Banjoj Luci, u prostorijama Privredne komore Republike Srpske. Mađarsku poslovnu delegaciju čine ... Opširnije »

Pique dogovorio saradnju s Barcelonom do 2019. godine

Gerard Pique (Foto: EPA) Piqueov dosadašnji ugovor je vrijedio do juna 2015. godine, odnosno do završetka iduće sezone. Novim ugovorom vezat će se za klub za idućih pet sezona. Ova vijest iz katalonskog giganta stiže jedan dan nakon što je Lionel Messi potpisao vjernost klubu do ljeta 2018. godine, dakako, uz poboljšane uvjete u ugovoru koji će mu donositi zaradu ... Opširnije »