Naslovna » Tag Arhive: stanje

Tag Arhive: stanje

Stanje na putevima: Oprez zbog kiše i vjetra

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja. U područjima gdje pada kiša savjetuje se maksimalna oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima na putevima. Dodatne poteškoće vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra. Skreće se pažnja i na odrone kamenja na kolovoz.  Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje ... Opširnije »

Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija po suhom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine  saobraćaj se jutros odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima se savjetuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno ... Opširnije »

Teško stanje u Šumskom gazdinstvu Jahorina

Foto: Ilustracija Skupština opštine Pale na današnjoj sjednici prihvatila je informaciju o zaštiti šuma i gazdovanju šumama na području opštine, sa naglaskom da se Šumsko gazdinstvo /ŠG/ "Jahorina" Pale nalazi u veoma teškoj situaciji. Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Jahorina” Pale Nenad Pavlović rekao je da najveći problem predstavlja krađa šume i da je potrebno da se sve nadležne institucije ... Opširnije »

Stanje na putevima: Povoljni uvjeti za vožnju

Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.  Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.  Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Jajce-Banja Luka i Ljubuški-Čapljina. ... Opširnije »

Stanje na putevima: Bez dužih zastoja

Na putnim pravcima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežnom mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog većeg odrona kamenja na kolovoz na dionici M-20 Tjentište-Gacko, saobraćaj se odvija jednom trakom-naizmjenično. I na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni zemlje ili kamenja pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je ... Opširnije »

Stanje na putevima: Preporučuje se pažnja zbog magle i odrona kamenja

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraćaj odvija bez dužih zastoja.  Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Zbog oštećenja mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici regionalnog ... Opširnije »

Stanje na putevima: Saobraća se nesmetano i bez ograničenja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, pa se vozači savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.  Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se dionice: Podlugovi-Jošanica, ... Opširnije »

Stanje na cestama: Smanjena vidljivost vozači oprez!

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Zbog odrona na dionici magistralnog puta M-16 Jajce-Crna Rijeka (u ... Opširnije »

Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića zasad stabilno

Opšte zdravstveno stanje predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića trenutno je stabilno. Konzijalni tim ljekara vrši nadzor nad pacijentom i nastavlja liječenje, izjavila je za Fenu Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću UKCS-a. Tim ljekara će se i sutra očitovati o stanju pacijenta. Tihić je na Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu primljen 22. augusta zbog zdravstvenih problema. Već nekoliko ... Opširnije »

Stanje na putevima: Povećana opasnost zbog odrona i mokrog kolovoza

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.  Zbog prevrnutog šlepera na magistralnom putu M-6 Ljubuški-Grude u mjestu Ružići, saobraća se lokalnim obilaznicama do završetka policijskog uviđaja. Vozači se mole za strpljenje i razumijevanje, saopćeno je iz BIHAMK-a. Na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se ... Opširnije »

Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića danas stabilno

Opće zdravstveno stanje predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića trenutno je stabilno. ”Konzijalni tim ljekara vrši intenzivni nadzor nad pacijentom i trenutno stanje je stabilno”, potvrdila je u izjavi za Fenu Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću UKCS-a. Sulejman Tihić primljen je 22. augusta ove godine na Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu zbog zdravstvenih problema. Tihić se već nekoliko ... Opširnije »

Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića stabilno

Zdravstveno stanje predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića je stabilno, program rehabilitacije je nastavljen, a konzilij ljekara će se ponovo očitovati u petak – kazala je za Fenu šefica Službe za odnose s javnošću Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Azra Dedajić.  Tihić je prije četiri dana primljen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog zdravstvenih problema.  “Na provedenu terapiju ... Opširnije »

Stanje na putevima: Na GP Doljani se čeka oko 60 minuta

Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja. I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.     Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 7:30 do 14:30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa ... Opširnije »

UKCS: Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića stabilno

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić primljen je jučer na Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu (UKCS) zbog zdravstvenih problema. Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošču UKCS-a, izjavila je da je trenutno uspostavljena stabilizacija općeg zdravstvenog stanja Tihića. “Konzilij ljekara koji prati stanje pacijenta je utvrdio da je trenutno uspostavljena stabilizacija općeg zdravstvenog stanja pacijenta Sulejmana Tihića”, kazala je ... Opširnije »

Posjetili smo: Prelijepi i opuštajući Kazani u kanjonu Željeznice

U slučaju da ne znate kako da iskoristite ove predivne i rijetke sunčane dane, imamo prijedlog za vas.  Posjetili smo predivne Kazane, najatraktivnije mjesto u kanjonu Željeznice.  Na ovom lokalitetu voda je dugim nizom godina, jakim kretanjem i materijalom koji nosi, izdubila u svom dnu, u stjenovitoj podlozi, okrugla udubljenja, kazane – lonce, te se ima utisak kao da na ... Opširnije »

Stanje na putevima: Zbog poplava i klizišta brojne saobraćajnice zatvorene

Na magistralnom putu M-14.1 Lončari-Brčko (u mjestu Krepšić) zbog poplave i oštećenja kolovoza obustavljen je saobraćaj, tako da su vozila preusmjerena na regionalni put R-460 Brčko-Cerik. Zbog  klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka (Lučina).  Zbog oštećenja mosta kod mjesta Peljave u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna ... Opširnije »

Stanje na putevima otežano zbog poplava i klizišta brojne saobraćajnice zatvorene

Na magistralnom putu M-4 Doboj – Gračanica od sinoć se na području Stanić Rijeke propuštaju vozila, ali i dalje se saobraća otežano jednom trakom.  Na magistralnom putu M-14.1 Lončari – Brčko (u mjestu Krepšić) zbog poplave obustavljen je saobraćaj, tako da su vozila preusmjerena na regionalni put Brčko – Cerik gdje se saobraća otežano. Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj ... Opširnije »

Stanje na putevima: Zbog poplava brojne saobraćajnice neprohodne

Zbog vode na kolovozu na tri lokacije (Stanić Rijeka, Donja Orahovica i Miričina) u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj. Zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Prnjavor – Derventa i Šešlije – Modriča (Majevac), kao i na regionalnim putevima R-462 Gradačac – Ormanica, R-460 Gračanica – Srebrenik, R-461 Gračanica – Ormanica i Šešlije ... Opširnije »

Stanje na putevima: Na GP Doljani čeka se duže od sata

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu i uz dobru vidljivost.  Izuzetak su putevi u istočnim krajevima, kao i na širem području Doboja, gdje je u ovim jutarnjim satima vidljivost smanjena zbog magle, a kolovoz vlažan. Još je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice ... Opširnije »

Trenutno stanje u Razvojnoj banci FBiH stabilno

Razvojna banka FBIH Trenutno stanje u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine je stabilno, s kvalitetnim kreditnom protfolijem 80 i više posto od ukpunog potrfolija – izjavio je u intervjuu za Agenciju Fena Borislav Trlin, novoimenovani predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH. Fena: Kakvo je trenutno stanje u RB FBiH, koliko ima plasiranih kredita i u koje projekte?   Trlin: Stanje ... Opširnije »