Naslovna » Tag Arhive: stečaj

Tag Arhive: stečaj

Pokrenut stečaj Agrokomerca u Beogradu BiH ostaje bez imovine

Bosni i Hercegovini prijeti gubitak milijunski vrijedne Agrokomercove imovine u Beogradu. Naime, Agencija za privatizaciju Republike Srbije i Privredni sud u Beogradu, pokrenuli su stečaj Agrokomerca Beograd, a u stečajnu masu ušla je imovina koja pripada Bosni i Hercegovini, izvještava FTV. Poslovanje poduzeća Agrokomerc Beograd odvija se u hali vrijednoj oko dva milijuna eura koju je nakon rata sagradio Agrokomerc ... Opširnije »

Radnici TTU-a neće u stečaj premijer Gutić tvrdi da je to jedino rješenje

Foto: Klix Radnici Tvornice transportnih uređaja iz Tuzle od jutros protestuju ispred sjedišta Vlade TK zbog stava izvršne vlasti kako je jedino rješenje za to preduzeće pokretanje restruktuiranog stečaja. Međutim, radnici TTU-a protive se toj ideji Vlade TK ponukani ranijim stečajnim postupcima iz kojih su radnici izašli poput prosjaka. “Naši zahtjevi su jasni. Ukoliko ih ne ispune, mi ćemo podići ... Opširnije »

Rad d.d. Cazin otišao u stečaj

Foto: Ilustracija Nekada najveće građevinsko preduzeće u Unsko-sanskom kantonu Rad d.d. Cazin otišlo je u stečaj. Općinski sud u Bihaću otvorio je stečajni postupak na osnovu prijedloga iz samog preduzeća. Za stečajnog upravnika imenovan je Šefik Smlatić iz Bihaća. Povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja Sudu. Ročište za ispitivanje prijava potraživanja zakazano je za ... Opširnije »

Stečaj drugog slovenskog teleoperatera T 2

Stečaj je pokrenut na zahtjev komercijalnih banaka vjerovnica. Foto: Ivo Čagalj / Pixsell Okružni sud u Ljubljani uveo je u utorak postupak stečaja nad tvrtkom "T 2", drugim najvećim telekomunikacijskim operaterom u Sloveniji. Stečaj je pokrenut na zahtjev komercijalnih banaka vjerovnica, odnosno tzv. "loše banke" koja je preuzela njihova potraživanja. Predviđa se da će nakon stečaja u tvrtki biti sačuvana ... Opširnije »

EK tjera Elan u stečaj zbog naplate nedopuštene pomoći

Država nije smjela dati tvrtki 10 mil. eura. Privatizacija u zastoju iako je natječaj proveden Europska komisija zatražila je da Slovenija pokrene stečaj Elana iz Begunja kako bi od nekad renomiranog proizvođača skijaške i sportske opreme mogla naplatiti 10 milijuna eura koju je Bruxelles ocijenio neopravdanom pomoći države toj kompaniji. Slovenija je spomenuti iznos od Elana morala naplatiti još krajem ... Opširnije »

Allianz povećao dobit i prihode Pimco i dalje muče problemi

Njemačka osiguravateljska grupa Allianz povećala je dobit i prihode u drugom tromjesečju. Foto: Thinkstock  Njemačka osiguravateljska grupa Allianz povećala je dobit i prihode u drugom tromjesečju a sjenu na poslovanje bacaju tek problemi u američkoj investicijskoj kompaniji Pimco. Allianz je u drugom tromjesečju povećao operativnu dobit 17,1 posto, na 2,77 milijardi eura. Neto dobit uvećana je 10,5 posto i iznosila ... Opširnije »

DIP Karlovac ide u stečaj radnici sada žele ‘svoju’ tvrtku

Ta bi nova tvrtka iznajmila pogone od DIP-a u stečaju i nastavila proizvodnju – objašnjava predsjednica Sindikata Zora Radetić. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Nakon zastoja proizvodnje, što je trajalo dulje od godine i pol, propale predstečajne nagodbe, mnoštvo datuma koji su prošli, a koji su najavljivani kao rok kada bi se agonija trebala okončati, Uprava DIP-a Karlovac je Trgovačkom sudu ... Opširnije »

Brestovac ipak odlazi u stečaj

Drvni kombinat Brestovac d.d., unatoč predstečajnoj nagodbi sklopljenoj u siječnju 2014., ipak odlazi u stečaj. Thinkstock Drvni kombinat Brestovac d.d., unatoč predstečajnoj nagodbi sklopljenoj u siječnju 2014., ipak odlazi u stečaj. Proizvođač namještaja iz Garešničkog Brestovca lanjsku je poslovnu godinu završio pozitivno, no Trgovački sud u Bjelovaru svejedno je odlučio u drvnom kombinatu Brestovac d.d. otvoriti stečajni postupak. U stečaju ... Opširnije »

Ljekarne Zapadnohercegovačkog kantona idu u stečaj

Javna ustanova Ljekarne Zapadnohercegovačkog kantona ide u stečaj. Četiri gradske apoteke u Posušju, Širokom Brijegu, Ljubuškom i Grudama, koje su u vlasništvu osnivača Kantonalne vlade, ukupno duguju tri miliona maraka dobavljačima. Kantonalno ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite pripremilo je Odluku o stečajnom postupku, koju će po nalogu kantonalne Vlade potvrditi Skupština. Vrijednost imovine Ljekarni nedovoljna je za pokrivanje duga ... Opširnije »