Naslovna » Tag Arhive: stipendija

Tag Arhive: stipendija

Ako kasni isplata stipendija studentima zašto funkcioneri redovno primaju plaće?

Mladen Ivanić Savjet mladih Partije demokratskog progresa (PDP) traži od Vlade RS da hitno uplate stipendije studentima u RS-u jer je, kako je saopćeno, nedopustivo da se teret loše vođene politike “prelama” preko studenata i njihovih roditelja. – Kašnjenje studentskih stipendija je samo još jedan pokazatelj finansijskog sloma do kojeg nas je dovela ova vlada koja više nema nikakav legitimitet ... Opširnije »

Uživajte u ljetu: U BiH danas pretežno sunčano

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama ima magle.  Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Kupres 5 stepeni, Bjelašnica 6, Bugojno i Ivan-sedlo 9, Sarajevo, Livno i Srebrenica 10, Bihać 11, Zenica, Sanski Most, Doboj i Prijedor 12, Tuzla, Banja Luka i Goražde 13, Čapljina 16, Mostar i Gradačac 17, Trebinje 18 i Neum 19 ... Opširnije »

Jednogodišnja stipendija od 1100 eura svakog mjeseca u Njemačkoj

The Akademie Schloss Solitude, fondacija iz Štutgarta, nudi programe za boravak stranih umjetnika koji obuhvataju različite discipline. Stipendije su otvorene za međunardne umjetnike ispod 35 godina, ili starije ukoliko su završili studij u proteklih 5 godina. Na ove programe ne mogu aplicirati studenti u toku studija. Neke od disciplina na koje se može aplicirati su: arhitektura, vizuelne i izvođačke umjetnosti, ... Opširnije »