Naslovna » Tag Arhive: ugovora

Tag Arhive: ugovora

U RS-u zbog neizvršavanja ugovora o privatizaciji izrečene kazne od 24 1 milion KM

Foto: Arhiv U Republici Srpskoj do sada je privatizovan državni kapital u 125 preduzeća u kojima je, pored plaćanja kupoprodajne cijene, kupac preuzeo i druge obaveze, podaci su entitetskog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva. Kontrolama je utvrđeno da neki kupci državnog kapitala nisu u cijelosti izvršili ugovorne obaveze zbog čega su utvrđene i izrečene ugovorne kazne od 24.147.970,95 KM. Zbog ... Opširnije »

Data saglasnost za potpisivanje Ugovora o uvezivanja staža zaposlenika IP “Krivaja”

Vlada FBiH / Arhiv Vlada Federacije BiH je na današnjoj 133. sjednici, koja je održana u Sarajevu, dala saglasnost za potpisivanje Ugovora o regulisanju statusa i uvezivanja staža zaposlenika IP “Krivaja” d.o.o. Zavidovići u stečaju u postupku prodaje imovine stečajnog dužnika. Prema Ugovoru, kupac-poslodavac se obavezuje da će u roku od maksimalno 60 dana nakon uvođenja u posjed preuzeti i ... Opširnije »

I uz rast novih ugovora aktiva leasing kuća pala za 3 5 posto

Vrijednost novih ugovora operativnog leasinga porasla za gotovo četvrtinu. Erste Immorent Leasing bilježi najveći gubitak od 34,3 milijuna kuna/Dalibor Urukalović/PIXSELL Iako su primjetne blage naznake pozitivnih promjena, za leasing industriju kriza je i dalje sastavni dio poslovanja. Posljednji podaci regulatora o poslovanju leasing društava otkrivaju daljnji pad dobiti i ukupne aktive. Tako je domaća leasing industrija u prvih šest mjeseci ... Opširnije »

Moguće je poboljšanje ugovora o kupoprodaji Brodosplita

Član uprave Brodosplita Darko Papo danas je odbacio informacije o nenamjenoskom trošenju sredstava državne potpore. Foto: Ivana Ivanović / Pixsell Član uprave Brodosplita Darko Papo danas je odbacio informacije o nenamjenoskom trošenju sredstava državne potpore u toj kompaniji te je istaknuo kako ugovor o kupoprodaji splitskog brodogradilišta iz veljače 2013. godine nije doveden u pitanje, ali ga je moguće poboljšati. ... Opširnije »

Džeko potvrdio da pregovara o produženju ugovora sa Cityjem

“Jako sam sretan u Cityju i trenutno pregovaramo o novom ugovoru”, kazao je Džeko koji se nalazi u New Yorku na pripremama. “Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali najbitnije je da sam sretan u Cityju”, kazao je Džeko koji je u prošloj sezoni bio drugi najbolji strijelac Premierlige sa 26 postignutih golova. Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini istakao je ... Opširnije »

Ovo su detalji novog ugovora kojeg Manchester City nudi Edinu Džeki

Joe Hart, James Milner, Edin Džeko i Sergio Aguero trebali bi uskoro produžiti vjernost ekipi iz Manchestera, a potipse na nove ugovore mogli bi staviti tokom turneje u SAD-u. Džeko je ušao u posljednju godinu ugovora sa Manchester Cityem, ali vjerovatno je da će naš reprezentativac pronaći zajedničku riječ sa čelnicima Građana oko nastavka saradnje. Kako prenosi portal Givemesport.com Građani ... Opširnije »

RU Kreka: Danas potpisivanje ugovora o nabavci mehanizacije

Ugovor će potpisati direktor RU Kreka Enver Omazić i Dubravka Bašić, direktorica Lager d.o.o. Potpisivanju ugovora će prisustvovati premijer Nermin Nikšić, direktor EP BiH Elvedin Grabovica, članovi Nadzornog odbora i uprava EPBiH i RU Kreka. Riječ je o nabavci tri cjevopolagača. Isporučilac je kompanija Lager d.o.o. iz Posušja. Nabavkom cjevopolagača u sklopu ostale pokretne mehanizacije, omogućit će se rad prema ... Opširnije »

Philips spaja poslovanje s LED i autorasvjetom u samostalnu kompaniju

Nizozemski proizvođač električnih aparata Philips u ponedjeljak je najavio stvaranje samostalne kompanije spajanjem svojih poslova vezanih za LED i rasvjetu za automobile. Thinkstock Nizozemski proizvođač električnih aparata Philips u ponedjeljak je najavio stvaranje samostalne kompanije spajanjem svojih poslova vezanih za LED i rasvjetu za automobile. Izvršni direktor Philipsa Frans van Houten rekao je da će grupa sa sjedištem u Amsterdamu ... Opširnije »

Sutra potpisivanje ugovora o kupnji Mercatora: ‘Svi uvjeti ispunjeni’

Konzorcij prodavatelja Mercatora i koncern Agrokor potvrdili su danas da su ispunjeni svi uvjeti za zaključenje transakcije. Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Konzorcij prodavatelja Mercatora i koncern Agrokor potvrdili su danas da su ispunjeni svi uvjeti za zaključenje transakcije prodaje većinskog paketa dionica slovenskog trgovačkog lanca najvećem hrvatskom koncernu, a prema najavama prodavatelja, ugovor bi trebao biti potpisan u petak, 27. ... Opširnije »

Danas potpisivanje ugovora o koncesiji za izgradnju HE Janjići

Lokalitet na kojem će se graditi HE Janjići Ugovor će potpisati federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj, generalni direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica i izvršni direktor za kapitalne investicije Amil Kamenica. Ugovor o koncesiji se zaključuje na period od 30 godina, sa mogućnošću produženja. Za koncesiju je utvrđena jednokratna novčana naknada od 1.572.096 KM, odnosno u visini 2,27 ... Opširnije »