Naslovna » Tag Arhive: usvajanje

Tag Arhive: usvajanje

Usvajanje Uredbe znači ekonomski državni udar na Federaciju BiH

Demokratska fronta / Arhiv Ako Federalna vlada odobri na današnjoj sjednici Uredbu na način da imenovanje upravljačkih struktura u javnim preduzećima vrši Vlada umjesto resornih ministarstava, to će biti kršenje zakona i napuštanje ustavne prakse, izjavili su uoči sjednice Vlade ministri iz Demokratske fronte (DF). Aleksandar Remetić, DF-ov ministar trgovine, ujedno zamjenik predsjednika Vlade, rekao je da bi usvajanje uredbe ... Opširnije »

PS BiH: Usvajanje izmjena Krivičnog i Zakona o prebivalištu BiH čekat će nove delegate

Izmjene i dopune Krivičnog zakona koje su na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 4. jula zbog nedostatka entitetske podrške delegata iz bosanskohercegovačkog entiteta RS upućene Kolegiju na usaglašavanje najvjerovatnije neće biti usvojene u ovom mandatu PS BiH, nego će se o njemu izjašnjavati novi delegati, koji budu izabrani nakon izbora u oktobru 2014. godine, javlja Anadolu Agency ... Opširnije »

Samsung gradi fabriku ekrana u Vijetnamu

Ilustracija Odjeljenje južnokorejskog Samsunga za proizvodnju ekrana saopštilo je da je od Vijetnama dobilo odobrenje za gradnju fabrike vrijedne milijardu dolara u toj zemlji. Kompanija je objavila da će fabrika na sjeveru Vijetnama od sljedeće godine isporučivati male ekrane za Samsungove pametne telefone i tablet kompjutere.  Ovaj potez ukazuje na rastuću ulogu Vijetnama kao ključe baze za proizvodnju Samsungovih mobilnih ... Opširnije »

Na Skupštini Aluminija odloženo usvajanje financijskog izvještaja društva za 2013. godine

Aluminij Mostar / Arhiv Dioničari Aluminija, odnosno njihovi opunomoćenici koji su sudjelovali u radu danas održane Skupština Društva Aluminija d.d. Mostar odložili su usvajanje Financijskoga izvješća Društva za 2013. godinu za sljedeće zasjedanje Skupštine, koja će biti naknadno sazvana. Usvajanje je odloženo radi određenih proceduralnih nejasnoća koje će biti otklonjene do sljedeće Skupštine Društva.   Na tragu prethodno podnesene ostavke ... Opširnije »

Aluminij dobio Upravu Društva

Nadzorno vijeće Aluminija / 24sata.info Članovi Nadzornog vijeća Aluminija imenovali su danas cjelovitu tvorničku Upravu, prvu nakon 18. novembra prošle godine, kada je, razrješenjem tadanjega direktora Društva, razriješena i cjelokupna Uprava. Nakon provedenoga javnog konkursa za izbor članova Uprave odnosno za izbor tri izvršna direktora u Aluminiju d.d. Mostar, na prijedlog direktora Nikice Ljubića, Nadzorno je vijeće, većinom glasova, izvršnim ... Opširnije »