Naslovna » Tag Arhive: wall

Tag Arhive: wall

Na Wall Streetu se očekuje nesigurno trgovanje

Na Wall Streetu se ovoga tjedna očekuje nesigurno trgovanje. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu se ovoga tjedna očekuje nesigurno trgovanje, kao i prošloga tjedna, kada su cijene dionica pale jer gospodarski pokazatelji nisu impresivni, a Fed najavljuje kako ove godine kani povećati kamate. Dow Jones pao je prošloga tjedna 1,2 posto, na 18.010 bodova, dok je S&P 500 oslabio 0,9 ... Opširnije »

Na Wall Streetu novi rekordi Dow Jonesa i S&P indeksa

Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove rekordne razine. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove rekordne razine, jer su ulagači odahnuli nakon izbora za američki Kongres, a pozitivno su na tržište utjecali i dobri gospodarski podaci. Dow Jones ojačao je 100 bodova, ili ... Opširnije »

Na Wall Streetu S&P 500 i Dow Jonesa skliznuli s rekordnih razina

Dow Jones oslabio je 24 boda, ili 0,14 posto, na 17.366 bodova, a S&P 500 za 0,01 posto, na 2.017 bodova. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u ponedjeljak, nakon mirnog trgovanja, Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s najviših razina u povijesti jer nije bilo značajnijih vijesti koje bi podržale njihov daljnji rast. Dow Jones oslabio je 24 ... Opširnije »

Bankari s Wall Streeta prošli test na droge

Optužbe je tijekom mučne brakorazvodne parnice javno iznijela Christina Kelly, bivša supruga jednog od direktora banke Sagea Kellya. Skandal pokrenuo razvod braka/ REUTERS Izvršni direktor Rich Handler te Brian Friedman, predsjednik izvršnog odbora američke investicijske banke Jefferies objavili su da su prošli testiranje na narkotike kako bi opovrgnuli optužbe da je vrh uprave te banke u ozbiljnim problemima s ovisnošću ... Opširnije »

Oprez na Wall Streetu nakon rekordnih dosega S&P i Dow Jonesa

Na Wall Streetu su prošloga tjedna S&P 500 i Dow Jones indeks dosegnuli nove najviše razine u povijesti. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su prošloga tjedna S&P 500 i Dow Jones indeks dosegnuli nove najviše razine u povijesti, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo gospodarskim pokazateljima i poslovnim rezultatima kompanija, dok se ovoga tjedna očekuje oprezno trgovanje. Dow Jones skočio ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene dionica skočile više od 1 posto

Jučer je u svih 10 sektora S&P 500 indeksa zabilježen rast cijena dionica. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima većine američkih kompanija. Dow Jones ojačao je 187 bodova ili 1,12 posto, na 17.005 bodova, dok je S&P 500 skočio ... Opširnije »

Na Wall Streetu oprez nakon Fedovih poruka

Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago pale. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago pale, nakon što je američka središnja banka odlučila ukinuti programe kupnje obveznica i poručila da gospodarstvo stabilno raste. Dow Jones oslabio je 31 bod ili 0,18 posto, na 16.974 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,14 posto, na 1.982 ... Opširnije »

Na Wall Streetu oprez naftni sektor pod pritiskom

Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, nakon prošlotjednog snažnog rasta, dok su se dionice energetskih kompanija našle pod pritiskom zbog oštrog pada cijena nafte. Dow Jones ojačao je 12 bodova ili 0,07 posto, na 16.817 bodova, a Nasdaq indeks 0,05 posto, na ... Opširnije »

Wall Street rastao najbrže u 70 godina

Od 1947. nije zabilježen pet puta brži rast indeksa S&P 500 od rasta BDP-a. Tržište je skočilo 190 posto/REUTERS Nesrazmjer između makroekonomskih pokazatelja i američkog tržišta kapitala najveći je od završetka 2. svjetskog rata, pokazuju podaci Bloomberga. Prema njihovu istraživanju, od ožujka 2009. kada je Wall Street dosegnuo svoje dno, pa do lipnja ove godine indeks S&P 500 rastao je ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene dionica porasle drugi dan zaredom

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica porasle drugi dan zaredom. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u petak cijene dionica porasle drugi dan zaredom, što se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija i splašnjavanju strahovanja od širenja ebole u SAD-u. Dow Jones ojačao je 127 bodova ili 0,76 posto, na 16.805 bodova, dok je S&P ... Opširnije »

Na Wall Streetu S&P 500 indeks porastao četvrti dan zaredom

Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica snažno porasle. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica snažno porasle, četvrti dan zaredom, što se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima većine američkih kompanija. Dow Jones ojačao je 215 bodova ili 1,31 posto, na 16.614 bodova, dok je S&P 500 skočio 1,96 posto, na 1.941 ... Opširnije »

Oprez na Wall Streetu u fokusu poslovni rezultati

Premda su na Wall Streetu cijene dionica pale četiri tjedna zaredom, ulagači nisu sigurni da je tržište dotaknulo dno. Foto: Thinkstock Premda su na Wall Streetu cijene dionica pale četiri tjedna zaredom, ulagači nisu sigurni da je tržište dotaknulo dno, pa se i ovog tjedna očekuje nesigurno trgovanje, a u fokusu će biti poslovni rezultati kompanija. Dow Jones indeks prošloga ... Opširnije »

Ulagači na Wall Streetu oprezni nakon dva tjedna pada cijena

Prošloga je tjedna tržište bilo pod pritiskom pojave ebole u SAD-u. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu se ovoga tjedna očekuje oprezno trgovanje, jer usporavanje rasta nekih od najvećih svjetskih gospodarstava ne daje ulagačima puno razloga za kupnju dionica, pa je pitanje mogu li se njihove cijene oporaviti nakon dva tjedna pada. Dow Jones indeks prošloga je tjedna skliznuo 0,6 posto, ... Opširnije »

ECB ipak ne kreće u otpuštanje

Tijekom tromjesečja središnja banka eurozone planira početi i s kupnjama vrijednosnica s pokrićem u imovini (ABS). Sjednica ECB-a održana je u Napulju/Reuters Europska središnja banka (ECB) na sjednici održanoj u četvrtak u Napulju zadržala je kamatnu stopu na 0,05 posto, a ovog mjeseca počet će s kupnjama pokrivenih obveznica, najavio je šef ECB-a Mario Draghi. Tijekom tromjesečja središnja banka eurozone ... Opširnije »

Na Wall Streetu indeksi gotovo nepromijenjeni ECB razočarala

Dow Jones oslabio je 3 boda, ili 0,02 posto, na 16.801 bod, dok je S&P 500 ojačao 0,01 posto, na 1.946 bodova, a Nasdaq indeks 0,18 posto, na 4.430 bodova. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, nakon burnog trgovanja u kojemu su cijene dionica bile u minusu i više od 1 posto, jer ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene dionica pale drugi dan zaredom

Dow Jones oslabio je 28 bodova, ili 0,17 posto, na 17.042 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,28 posto, na 1.972 boda, a Nasdaq indeks 0,28 posto, na 4.493 boda. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale drugi dan zaredom, jer su ulagače obeshrabrili slabiji nego što se očekivalo gospodarski podaci, a pod najvećim je pritiskom ... Opširnije »

Na Wall Streetu S&P 500 indeks porastao nakon tri dana pada

Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks porastao, što se zahvaljuje ohrabrujućim pokazateljima s američkog tržišta rada. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks porastao, što se zahvaljuje ohrabrujućim pokazateljima s američkog tržišta rada, ali i korekciji cijena dionica nakon tri dana neprestanog poniranja. Dow Jones skočio je 155 bodova, ili 0,90 posto, na ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene pale zbog slabosti tržišta nekretnina

Dow Jones oslabio je 107 bodova, ili 0,62 posto, na 17.172 boda. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica znatno pale jer su ulagače pokolebali slabiji nego što se očekivalo pokazatelji s američkog tržišta nekretnina, što je otvorilo pitanje tempa rasta najvećeg svjetskog gospodarstva. Dow Jones oslabio je 107 bodova, ili 0,62 posto, na 17.172 boda, dok ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene porasle nakon odluka Feda

Dow Jones ojačao je 24 boda, ili 0,15 posto, na 17.156 bodova, novu najvišu razinu u povijesti. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago porasle, pri čemu je Dow Jones indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, nakon što su čelnici Feda poručili da će kamate još neko vrijeme ostati rekordno niske, ali da će potom rasti brže ... Opširnije »