Naslovna » Kompanije » Teva povećala dobit u trećem tromjesečju

Teva povećala dobit u trećem tromjesečju

Neto dobit prilagođena za određene troškove uvećana je šest posto, na 1,1 milijardu dolara, odnosno 1,32 dolara po dionici.

Reuters

Izraelska farmaceutska grupa Teva, vlasnica Plive, izvijestila je danas o većoj tromjesečnoj dobiti zahvaljujući poboljšanoj profitabilnosti generičkih lijekova i ujedno je povisila donju granicu očekivanog raspona godišnje dobiti.

Neto dobit prilagođena za određene troškove uvećana je šest posto, na 1,1 milijardu dolara, odnosno 1,32 dolara po dionici. Prihodi su ostali nepromijenjeni na 5,1 milijardu dolara.

"Poboljšali smo profitabilnost u svim dijelovima poslovanja, posebice u onom s generičkim lijekovima na međunarodnoj razini, gdje je profitabilnost na godišnjoj razini uvećana 40 posto", rekao je izvršni direktor Erez Vigodman, dodajući da tvrtka ustraje u mjerama smanjenja troškova.

Prihodi od prodaje lijeka za multiplu sklerozu Copaxone, najuspješnijeg Tevinog proizvoda na koji otpada petina prihoda grupe i polovina dobiti, porasli su na svjetskoj razini pet posto, na 1,1 milijardu dolara. Taj će se lijek idućih godina suočiti s konkurencijom oralnih i jeftinijih generičkih varijanti.

U Tevi su ujedno povisili prognozu godišnje dobiti pod dionici bez jednokratsnih stavki na 5,00 do 5,10 dolara, u odnosu na prethodno procijenjenih 4,90 do 5,10 dolara, pod uvjetom da Copaxone u ovoj godini još ne dobije konkurenciju. Prihode su u grupi procijenili na 20 do 20,3 milijarde dolara, u odnosu na raniju prognoziranih 19,9 do 20,8 milijardi dolara.

Također su napomenuli da bi generička konkurencija Copaxoneu mogla smanjiti operativnu dobit za 40 do 50 milijuna dolara mjesečno.

Izvor: Teva povećala dobit u trećem tromjesečju

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>