Naslovna » Kompanije » TOZ Penkala dat će na ZSE detalje glasovanja svojih dioničara

TOZ Penkala dat će na ZSE detalje glasovanja svojih dioničara

Sve točke dnevnog reda Glavne skupštine dioničara TOZ Penkale za poslovanje u 2013. godini usvojene su, izvijestila je kompanija preko Zagrebačke burze, no tek će na ZSE dati detalje oko glasovanja sa svoje skupštine.

. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Sve točke dnevnog reda Glavne skupštine dioničara TOZ Penkale za poslovanje u 2013. godini usvojene su, izvijestila je kompanija preko Zagrebačke burze, no tek će na ZSE dati detalje oko glasovanja sa svoje skupštine.  

U priopćenju koje danas potpisuje direktor društva Tihomir Lalić navodi se da su usvojeni svi prijedlozi odluka koji su objavljeni na ZSE 19. svibnja, no posve je jasno da to nije sve kad je riječ o informacijama s ove skupštine, a moguće i šire. Naime, Uprava najavljuje da kao važan nastavak slijedi informacija o detaljnijim rezultatima glasovanja. 

Upravo detalje koji se tiču dioničara, a najavljene ovim priopćenjem, uz objašnjenje Uprave da je Glavna skupština dioničara Društva trajala do kasnih večernjih sati, još danas je moguće očekivati jer Uprava i najavljuje da će "bez odgode" informirati.   

Inače, TOZ je u 2013. poslovao s gubitkom koji iznosi nešto više od 2 milijuna kuna, ujedno je i prvi slučaj sklopljene predstečajne nagodbe  na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a indikativno može biti i da usvojeno izvješće neovisnog revizora (Unis revizija), sudeći prema provjerljivim podacima,  sadrži i osnovu za mišljenje s rezervom, uz isticanje dva pitanja zanimljiva za dioničare. S jedne strane revizor iznosi da opisane činjenice i okolnosti u vezi sklopljene predstečajne nagodbe povezano ukazuju na postojanje moguće neizvjesnosti nastavka  poslovanja, a s druge ukazuje i na to da nije objavljen Konsolidirani financijski izvještaji Grupe TOZ Penkala za 2013. godinu i usporedna razdoblja.  

Izvor: TOZ Penkala dat će na ZSE detalje glasovanja svojih dioničara

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>