Naslovna » Poslovne vijesti » Tuzla: Radnici Fabrike obuće “Aida“ blokirali raskrsnicu

Tuzla: Radnici Fabrike obuće “Aida“ blokirali raskrsnicu

image
Foto: Klix


Nezadovoljni radnici Fabrike obuće "Aida“ iz pogona u Tuzli, Lukavcu i Dubokom Potoku blokirali su raskrsnicu u blizini svog preduzeća.

Radnici su se jutros najprije okupili ispred privremenog sjedišta Vlade TK u naselju Irac, a kako im niko od predstavnika izvršne vlasti nije ponudio nikakva rješenja za prevazilaženje problema u preduzeću, oni su se odlučili na blokadu najfrekventnije raskrsnice u Tuzli.

Nije poznato koliko će se radnici zadržati na raskrsnici, a oni su prije nekoliko godina držali u potpunoj blokadi južnu i sjevernu gradsku saobraćajnicu više od 24 sata.
 
Radnici traže da im se ugovore novi poslovi za pogone u Tuzli, Lukavcu i Dubokom Potoku, da budu materijalno zbrinuti dok se čekaju novi poslovi te da im se uveže staž i uplate doprinosi.
 
Ranije Vlade TK su subvencionirale troškove u Fabrici obuće “Aida“, a nikada nije nađeno konkretno rješenje za radničke probleme. Fabrika je u većinskom vlasništvu Tuzlanskog kantona i nije privatizovana.

 

(klix)

Izvor: Tuzla: Radnici Fabrike obuće “Aida“ blokirali raskrsnicu

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>