Naslovna » Kompanije » Tvrtka Borisa Mikšića širi kapacitete ekspanzija će omogućiti nova zapošljavanja

Tvrtka Borisa Mikšića širi kapacitete ekspanzija će omogućiti nova zapošljavanja

Udvostručit će sposobnosti skladištenja i omogućiti nova zapošljavanja.

EcoCortec d.o.o., proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, nedavno je proširio svoje kapacitete. U ovoj hrvatskoj tvornici bioplastike puštena je u pogon nova linija za ekstruziju s većim kapacitetom čime je proizvodni kapacitet tvornice povećan za 50 posto, tvrde iz kompanije.

Za EcoCortecov tim je širenje proizvodnje i nabava nove opreme od velike važnosti kako bi se zadovoljila kontinuirano rastuća potražnja za ekološkim folijama za zaštitu od korozije, napominju. Tvornica EcoCortec je ušla u drugu fazu planirane izgradnje i ekspanzije koja uključuje – novu proizvodnu halu od 1.600m2 s tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI papira te skladištenje Cortecovih kemijskih proizvoda.

S jačanjem tržišne pozicije pojavili su se i novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta te će ova ekspanzija osim povećanja proizvodnje udvostručiti sposobnosti skladištenja i omogućiti nova zapošljavanja.

Osnivač i vlasnik EcoCorteca Boris Mikšić izuzetno je zadovoljan poslovanjem tvornice koja je postala vodeći proizvođač biorazgradivih folija u Europi, kažu. 

„Ovaj projekt greenfield tvornice svjetske klase u našoj Baranji bilo je moje obećanje građanima Hrvatske kao predsjedničkog kandidata 2005. godine koji se za razliku od praznih obećanja inih političara u potpunosti ostvarilo, nadam se da će ovaj naš uspjeh ohrabriti i ostale entuzijaste među hrvatskim poduzetnicima i poslužiti kao dokaz da je našoj zemlji moguće ostvariti uspjeh“, ustvrdio je Mikšić.

EcoCortec specijaliziran je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (Vapor phase Corrosion Inhibitor – VpCI) te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Proizvodi su testirani u EcoCortecovom vrhunski opremljenom, ISO/IEC-17025 akreditiranom laboratoriju a tvornica je 95 posto orijentirana na izvoz u europske zemlje i Aziju.

Pored ekstruzije u novu proizvodnu halu postavljamo i proizvodnju Bionetix proizvoda. Bionetix International, kanadska tvrtka u vlasništvu Cortec korporacije sa sjedištem u Montrealu, bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi koji se primjenjuju u industrijama diljem svijeta.

Izvor: Tvrtka Borisa Mikšića širi kapacitete ekspanzija će omogućiti nova zapošljavanja

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>