Naslovna » Kompanije

Kompanije

Pokrenut stečaj Agrokomerca u Beogradu BiH ostaje bez imovine

Bosni i Hercegovini prijeti gubitak milijunski vrijedne Agrokomercove imovine u Beogradu. Naime, Agencija za privatizaciju Republike Srbije i Privredni sud u Beogradu, pokrenuli su stečaj Agrokomerca Beograd, a u stečajnu masu ušla je imovina koja pripada Bosni i Hercegovini, izvještava FTV. Poslovanje poduzeća Agrokomerc Beograd odvija se u hali vrijednoj oko dva milijuna eura koju je nakon rata sagradio Agrokomerc ... Opširnije »

Dolaze bolji dani za “Kosmos”

"Kosmos" Nova uprava banjalučkog preduzeća "Kosmos" preduzela je prve korake u cilju stabilizacije stanja u preduzeću i održavanju procesa proizvodnje, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dušan Vještica. “Uprava preduzeća donijela je odluku da se svi raspoloživi ljudski resursi u skladu sa strukom stave na raspolaganje realizaciji tri aktuelna projekta u preduzeću – projekat izrade okvira za kalašnjikov, ... Opširnije »

Tuzlanska “Dita” u ponedjeljak pokreće proizvodnju

Dita Tuzla Tuzlanska tvornica deterdženata ”Dita” pripremila je proizvodne pogone i u ponedjeljak zvanično kreće s proizvodnjom. Radnici tuzlanske “Dite” široj javnosti u posljednjih nekoliko godina bili su poznati po problemima koje imaju i stalnom učešću na protestima. Ovih dana proteste ispred raznih institucija odlučili su zamijeniti proizvodnjom. Naime, nedavno su uključili mašine i prvi put nakon dužeg perioda počeli ... Opširnije »

Upis nekretnina “Vranice”

Vlada FBiH Vlada Federacije BiH usvojila je Informaciju Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) o upisu nekretnina od privrednog društva “Vranica” d.d. Sarajevo. S tim u vezi, zadužila je APF da Federalnom pravobranilaštvu dostavi svu raspoloživu dokumentaciju o privatizaciji “Vranice” d.d. Sarajevo, a Federalno pravobranilaštvo da, na osnovu te dokumentacije, pred nadležnim sudom pokrene postupak poništenja nezakonitog upisa nekretnina ... Opširnije »

Skupština Podravke odobrila radničko dioničarstvo

Glavna skupština dioničara Podravke d.d. podržala je sve prijedloge odluka Uprave i Nadzornog odbora upućenih na odlučivanje. Među brojnim odlukama, posebnu pažnju javnosti izaziva odluka o povećanju temeljnog kapitala Društva, te s time povezana odluka o organiziranom radničkom dioničarstvu. Foto: Marko Jurinec/PIXSELL izdaje se novih 1,7 milijuna redovnih dionica Podravke d.d. po cijeni od 300 kuna u prvom krugu upisa ... Opširnije »

Dalekovod potpisao ugovor vrijedan više od 60 milijuna eura

Tvrtka Dalekovod i norveška energetska kompanija Stattnet potpisali su u srijedu u Oslu ugovor vrijedan više od 60 milijuna eura, a koji se odnosi na izgradnju dviju dionica dalekovoda ukupne dužine više od 100 kilometara, priopćeno je iz Dalekovoda. Foto: Thinkstock Dugo očekivana vijest o nastavku Dalevodovog osvajanja novšekog tržišta danas je zacijelo ohrabrila ulagače u ovu duionicu: naime, Dalekovod ... Opširnije »

Ikea ulaže 500 milijuna eura na vjetroelektrane i 100 milijuna eura na solarnu energiju

Kompanija planira prebaciti sve svoje objekte na obnovljive izvore energije, a sva rasvjetna tijela koja će prodavati bit će LED, čime će se spustiti cijene žarulja. Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Švedski div Ikea planira potrošiti milijardu eura tijekom sljedećih pet godina za borbu protiv klimatskih promjena, što je daleko više nego što čine mnoge zemlje. Tijekom sljedećih pet godina taj proizvođač ... Opširnije »

U 15 godina Svpetrvs Hoteli investirali 40 milijuna eura

'Zaposlili smo 105 ljudi, od kojih je 80 sa Brača, dok u sezoni broj zaposlenih raste i do 400', ističe vlasnik i predsjednik Uprave Svpetrvs hotela Marijan Dužić. Foto: www.svpetrvs.com Hotelska tvrtka iz Supetra na otoku Braču, Svpetrvs Hoteli u petak svečano obilježava 15 godina svog poslovanja, tijekom kojih je s investicijama od 40 milijuna eura povećala kategorije, kvalitetu i ... Opširnije »

Oko 50 zahtjeva za isključenje sa “Toplane”

Banjalučka "Toplana" Banjalučka "Toplana" je od sredina aprila, kada je prestala sa grijanjem, do sada dobila oko 50 zahtjeva od potrošača za odjavljivanje sa toplifikacionog sistema, potvrdili su iz ovog preduzeća. Pritužbi na kvalitet grijanja za prošlu sezonu bilo je 750. Inače, vrijeme između dvije grijne sezone je period kada se mogu podnijeti zahtjevi za odjavljivanje sa radijatora “Toplane”. “Ovi ... Opširnije »

Marina Tonžetić prva žena partner u Velikoj četvorci

Karijera Marine Tonžetić započela je u tvrtki Arthur Andersen gdje je radila do lipnja 2002. nakon čega se pridružila timu tvrtke Deloitte. Marina Tonžetić Konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte imenovala je Marinu Tonžetić partnericom, koja je time postala prva žena partner u Hrvatskoj u tzv. Velikoj četvorci. Karijera Marine Tonžetić započela je u tvrtki Arthur Andersen gdje je radila do lipnja 2002. ... Opširnije »

Intel kupuje Alteru za 16 7 milijardi dolara

Povezujući se s Alterom, Intel će moći objediniti svoje procesorske čipove s programiranim čipovima te manje kompanije, koji se među ostalim koriste za ubrzanje pretraživanja interneta. Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL Američki softverski div Intel dogovorio je kupnju tvrtke Altera za 16,7 milijardi dolara, u svojoj dosad najvećoj transakciji, koju poduzima kako bi nadoknadio slabiju potražnju iz industrije osobnih računala (PC) putem ... Opširnije »

Dobit Ryanaira skočila 66 a broj putnika 11 posto

Najveći europski zrakoplovni prijevoznik po broju putnika poručio je i da će u cijeloj ovoj poslovnoj godini njegova dobit iznositi između 940 i 970 milijuna eura. Foto: Thinkstock Irski Ryanair ostvario je u protekloj poslovnoj godini dobit od 867 milijuna eura, što je 66 posto više nego u prethodnoj godini, dok je broj putnika tog zrakoplovnog prijevoznika porastao za 11 ... Opširnije »

FOTO: Agrokorov vozni park obnovljen sa 170 vozila sad ih imaju 2.300

Agrokor koncern je u 2015. godini realizirao narudžbu od 170 lakih i teških gospodarskih vozila proizvođača Mercedes-Benz i MAN te je tako ukupan broj gospodarskih vozila u koncernu narastao na 2.300. Foto: Agrokor Agrokor koncern je u 2015. godini realizirao narudžbu od 170 lakih i teških gospodarskih vozila proizvođača Mercedes-Benz i MAN te je tako ukupan broj gospodarskih vozila u ... Opširnije »

Malaysia Airlines kreće ispočetka otpušta trećinu radnika

Malaysia Airlines bit će potpuno reorganizirana u novu kompaniju, promijenit će ime i strategiju te otpustiti otprilike trećinu od 20.000 radnika kako bi ponovno postala profitabilna i vratila imidž sigurnog zrakoplovnog prijevoznika. Foto: Reuters Malaysia Airlines bit će potpuno reorganizirana u novu kompaniju, promijenit će ime i strategiju te otpustiti otprilike trećinu od 20.000 radnika kako bi ponovno postala profitabilna ... Opširnije »

Hotel Dubrovnik isplaćuje dividendu od 39 71 kune po dionici

Lanjska dobit Hotela Dubronik nakon oporezivanja iznosi 10,603.454,82 kune, gotovo čitav iznos ide za dividendu. Hotel Dubrovnik. Photo: Anto Magzan/PIXSELL Uprava i Nadzorni odbor Hotela Dubrovnik glavnoj skupštini najavljenoj za 30. lipnja predložit će isplatu dividende iz dobiti za 2014. godinu koja nakon oporezivanja iznosi 10,603.454,82 kune. Utvrđena dobit rasporedit će se na sljedeći način: za isplatu dividende 10.602.570,00 odnosno 39,71 kuna (bruto) po ... Opširnije »

Charter kupuje Time Warner Cable za 78 7 milijardi dolara

Američki kablovski operater Charter Communications objavio je u utorak da će za 78,7 milijardi dolara kupiti medijskog diva Time Warner Cable, čime se nastavlja proces konsolidacije na američkom tržištu. Foto: Reuters Američki kablovski operater Charter Communications objavio je u utorak da će za 78,7 milijardi dolara kupiti medijskog diva Time Warner Cable, čime se nastavlja proces konsolidacije na američkom tržištu. ... Opširnije »

Bekovih 10 godina

Obljetnica u Hrvatskoj. Orhan Sayman, Arcelik Beko je predstavio proizvodne novitete na međunarodnoj konferenciji za partnere u muzeju Mimara. Danas je među prva tri brenda bijele tehnike u Hrvatskoj, a udio tvrtke na našem tržištu bijele tehnike je 8 posto. "S novim logom i na osnovi naše filozofije, iznimno smo ponosni što možemo predstaviti tehnološki napredne proizvode nove generacije koji ... Opširnije »

JUB slavi 140. godina postojanja na tržištu

Ivan Magdić ističe da je ova značajna godišnjica kojom se može pohvaliti malo koja tvrtka u regiji. Sašo Kokolj/PD Tvrtka JUB, vodeći regionalni proizvođač boja i lakova te fasadnih sustava, ove godine slavi 140 godina uspješnog poslovanja. Unatoč neizvjesnoj ekonomskoj situaciji u regiji, ova matično slovenska tvrtka kojoj je na čelu Sašo Kokolj, posljednjih godina bilježi kontinuirani rast što je ... Opširnije »

Mađari traže rezanje plaća hrvatskim članovima Uprave Ine

Mađarski suvlasnici traže da se one podijele na fiksni i varijabilni iznos koji će ovisiti o poslovanju kompanije. Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Plaće članova Uprave bit će glavna tema današnje sjednice Nadzornog odbora Ine. Mađarski suvlasnici traže da se one podijele na fiksni i varijabilni iznos koji će ovisiti o poslovanju kompanije. To bi u konačnici trebalo dovesti do njihovog smanjivanja. ... Opširnije »

Uhićeno šest visokih dužnosnika FIFA-e

Švicarska policija u ranu je zoru u srijedu ušla u hotel… Foto: Hina Švicarska policija je na zahtjev američkih vlasti uhitila šestoricu visokih dužnosnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju. Švicarska policija u ranu je zoru u srijedu ušla u hotel u kojem su dužnosnici odsjeli uoči godišnjeg kongresa FIFA-e tijekom kojega će se u petak ... Opširnije »