Naslovna » Politika » Vladama uplaćeno više od 10 miliona KM

Vladama uplaćeno više od 10 miliona KM

image

Ministarstvo finansija i trezora BiH, na osnovu odluke Savjeta ministara, uplatilo je na račune vlada Republike Srpske i Federacije BiH po 4.981.000 KM, dok je na račun Vlade Brčko distrikta doznačeno 203.300 KM namijnjenih za pomoć područjima zahvaćenim majskim poplavama.

“Na nivou BiH za pomoć poplavljenim područjima ukupno je obezbijeđeno oko 10.165.000 KM, od čega je 7,1 miliona KM obezbijeđeno izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, dok preostali dio predstavlja novac uplaćen na podračune za pomoć polavljenim područjima u BiH i izdvajanje jednodnevne zarade zaposlenih u zajedničkim organima”, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora.

Savjet ministara BiH na sjednici od 30. jula usvojio je odluku da sredstva prikupljena na namjenskim podračunima budu dostavljena vladama entiteta i Brčko distrikta u omjeru po 49 odsto za vlade Republike Srpske i Federacije BiH, te dva odsto za Vladu Brčko distrikta.

Zaključno sa 29. julom na devizni podračun, koji je Ministarstvo finansija i trezora BiH otvorilo za pomoć područjima zahvaćenim poplavama u BiH, bilo je uplaćeno oko 335.000 evra, 670.000 dolara i 4.081 funti, dok je na podračun za uplate u konvertibilnim markama uplaćeno 610.300 KM. Na podračun na koji se uplaćuje jednodnevna zarada zaposlenih u institucijama BiH u svrhu pomoći poplavljenim područjima bilo je uplaćeno 773.498 KM.

Nakon raspodjele sredstava prispjelih do 29. jula, na podračune je uplaćeno još 15.284 evra i 19.982 dolara, dok je na podračun otvoren za uplatu jednodnevne zarade zaposlenih u institucijama BiH uplaćeno 389 KM.

Sredstva koja budu prikupljena u narednom periodu dijeliće se na mjesečnom nivou u istom omjeru, odnosno u skladu sa odlukom Savjeta ministara BiH.

/Srna

Izvor: Vladama uplaćeno više od 10 miliona KM

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>