Naslovna » Kompanije » Završena izgradnja Henkelove fabrike u Bileći: Posao za 30 radnika

Završena izgradnja Henkelove fabrike u Bileći: Posao za 30 radnika

image
Henkel – ceresit u Bileći

Izgradnja fabrike Henkel – ceresit u Bileći završena je prema predviđenom planu. Kako su nam kazali u ovoj kompaniji radovi su trajali nešto više od godinu dana i sve je teklo predviđenom dinamikom.

– Radovi na izgradnji fabrike izvedeni su u skladu sa najvišim tehničkim, tehnološkim, ali i ekološkim standardima, kažu u Henkelu.

Fabrika bi sa radom trebala početi u junu a u Hankelu kažu kako su pripreme za samo otvorenje posljednjih dana intenzivirane.

– U toku je podešavanje linija i nabavka svih potrebnih sirovina kako bi test proizvodnja počela u što skorijem vremenu, rekli su nam u Henkelu.

U Henkelovoj fabrici u Bileći proizvodit će se suhi cementni proizvodi za lijepljenje pločica i fasada pod dobro poznatim brendom Ceresit, a kad je u pitanju dalji asortiman proizvoda u ovoj kompanii ističu kako će potrebe tržišta uticati na formiranje asortimana proizvoda.

Fabrika Henkel Adhezivi BH direktno će zaposliti 30 osoba.

– Također, sarađujemo sa domaćim firmama u Bosni i Hercegovini, i u tom smislu broj indirektno angažovanih osoba biće sigurno veći, istakli su u Henkelu.

Podsjetimo, gradnja Henkelove fabrike u Bileći počela je na jesen prošle godine, a kako su tada istakli u Henkelu, Bileća je izabrana zbog geografskog položaja, s obzirom na blizinu svih ostalih tržišta gdje će biti plasirani proizvodi ove fabrike.

/Oslobođenje

Izvor: Završena izgradnja Henkelove fabrike u Bileći: Posao za 30 radnika