Naslovna » Tehnologija » Zbog čega je čelnik Amazona Jeff Bezos najbolji izvršni direktor u svijetu?

Zbog čega je čelnik Amazona Jeff Bezos najbolji izvršni direktor u svijetu?

Čelnik američke tvrtke za e-trgovinu Amazon Jeff Bezos po izboru časopisa Harvard Business Review najbolji je izvršni direktor u svijetu, a pri takvoj ocjeni list ostaje unatoč najnovijim lošim rezultatima poslovanja.

Harvard Business Review sastavio je listu vodećih izvršnih direktora u svijetu za 1.200 kompanija sadržanih u S&P Global indeksu prema visini povrata kapitala njihovim dioničarima, a temeljem rada svakog izvršnog direktora od stupanja na tu dužnost do zaključno 30. travnja ove godine, prenio je u ponedjeljak Business Standard.

Jeff Bezos pobijedio je uz veliku prednost u odnosu na druge kandidate, tumače u tom magazinu.

Takvo stajalište nisu promijenile ni najnovije loše vijesti iz Amazona, a radi se o najvećem tromjesečnom gubitku tog diva na području e-trgovine u proteklih 14 godina. U prošlotjednim rezultatima poslovanja tvrtka gubitke pripisuje slaboj prodaji svoga prvog pametnog telefona Fire Phone.

Ti gubitci smatraju se potvrdom Bezosove opsjednutosti da na listi prioriteta rast ima prednost pred profitabilnošću.

Daniel McGinn, viši urednik u Harvard Business Review, kazao je da su se ljudi godinama kladili protiv Bezosa i da su bili u krivu. Dodaje da Bezos definitivno ima niz dioničara koji mu vjeruju zato što ostvaruje rezultate u proteklih 20 godina unatoč mnogim sumnjama.

Izvor: Zbog čega je čelnik Amazona Jeff Bezos najbolji izvršni direktor u svijetu?

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>