Naslovna » Financijska tržišta » ZSE: Crobexi bez jasnoga smjera nema poslovnih vijesti

ZSE: Crobexi bez jasnoga smjera nema poslovnih vijesti

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,06 posto, na 1.926 bodova, dok je Crobex10 bio u plusu 0,08 posto, na 1.100 bodova.

Thinkstock

Na Zagrebačkoj burzi danas Crobexi stagniraju bez jasnoga smjera, jer nema važnijih poslovnih vijesti, pri čemu je u fokusu investitora dionica HT-a, kojom je ostvarena gotovo polovina prometa.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,06 posto, na 1.926 bodova, dok je Crobex10 bio u plusu 0,08 posto, na 1.100 bodova.

Redovni promet dionicama do podneva je iznosio je 4,6 milijuna kuna, što je otprilike dva milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Crobexi danas stagniraju bez jasnoga smjera, jer zasad nema važnijih vijesti. No, likvidnost je i dalje nešto pojačana, pri čemu je u fokusu investitora dionica HT-a“, kaže Boris Mažurin, analitičar u odjelu Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria grupe.

Dionicom HT-a do podneva je ostvareno gotovo 2 milijuna kuna prometa, a cijena joj stagnira na 164,7 kuna. U proteklih mjesec dana ojačala je 8,8 posto.

Po likvidnosti slijedi dionica Hotela Maestral čija je cijena oslabila 0,15 posto, na 316 kuna.

U fokusu investitora još je i dionica Ingre, sa 154,4 tisuće kuna prometa. Cijena joj je skočila 6,85 posto, na 2,65 kuna, po čemu je najveća dobitnica.

Znatniji rast bilježe i cijene dionica Lošinjske plovidbe Holdinga, za 1,77 posto, na 275 kuna te Ine, za 1,1 posto, na 3.990 kuna.

S druge, pak, strane, znatniji pad cijene bilježi danas dionica Vupika, za 6,09 posto, na 84,51 kunu, uz 53,091 kunu prometa.

Ostanu li Crobexi do kraja trgovanja na sadašnjim razinama, i ovoga će tjedna završiti s dobitkom, četvrti tjedan zaredom.

Izvor: ZSE: Crobexi bez jasnoga smjera nema poslovnih vijesti

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>