Naslovna » Financijska tržišta » ZSE: Stabilizacija Crobexa promet vrlo slab

ZSE: Stabilizacija Crobexa promet vrlo slab

Nakon jučerašnjeg oštrog pada, u prijepodnevnoj trgovini na Zagrebačkoj burzi Crobexi su oscilirali između pozitivnog i negativnog područja, uz vrlo slab promet jer zasad nema važnijih vijesti.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg oštrog pada, u prijepodnevnoj trgovini na Zagrebačkoj burzi Crobexi su oscilirali između pozitivnog i negativnog područja, uz vrlo slab promet jer zasad nema važnijih vijesti.

Crobex indeks bio je oko podneva u blagom minusu, od 0,06 posto, na 1.685 bodova, a Crobex10 za 0,04 posto, na 958 bodova.

Jučer je Crobex indeks pao 1,28 posto, izbrisavši sve prošlotjedne dobitke, a Crobex10 se spustio 0,7 posto.

Redovni promet dionicama do podneva je iznosio 1,74 milijuna kuna, što je otprilike 1,3 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„S jučerašnjim danom, na domaćem tržištu prodaje su se iscrpile. Danas Crobexi blago osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, u vrlo mirnom trgovanju, jer zasad i nema važnijih vijesti. No, promet je izuzetno slab“, ističe Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Najveći promet do sada je ostvaren dionicom Ericssona Nikole Tesle, 395.000 kuna. Cijena joj je pala 1,04 posto, na 1.535 kuna.

Po likvidnosti, slijedi dionica AD Plastika, sa 341.000 kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,9 posto, na 113,5 kuna.

U fokusu investitora danas je i dionica Petrokemije. Uz promet od 148.000 kuna, cijena joj je oslabila 0,7 posto, na 66,3 kune.

Na današnjoj glavnoj skupštini dioničari Petrokemije trebali bi se očitovati o prijedlozima smanjenja temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka te potom o njegovu povećanju. O uspješnom završetku tog postupka, ovisi budućnost tog kutinskog petrokemijskog diva, nakon što je pokušaj potrage za strateškim partnerom završio bez ijedne obvezujuće ponude.

Među najvećim gubitnicama izdvaja se dionica Plave lagune, s padom cijene za 11 posto, na 2.800 kuna.

S druge, pak, strane, najveći skok cijene bilježi dionica Lošinjske plovidbe Holdinga, sa skokom cijene za 9,2 posto, na 145 kuna.

Dionici HT-a do podneva je cijena pala 1,7 posto, na 145,45 kuna, uz 127.000 kuna prometa.

Read more ZSE: Stabilizacija Crobexa promet vrlo slab

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>